The Devil You Know

Hoe kom je nou op zo’n titel? Dat wist ik ook nog niet toen ik begon met het verwerken van dit beeld. Een zonnige dag is voor een hoop mensen de perfecte dag om bloemen te fotograferen omdat alles er dan zo kleurrijk en fleurig uitziet. Voor mij geldt eigelijk het tegenovergestelde. Hoe somberder het weer, hoe blijer ik wordt om bloemen te fotograferen omdat ik dan meer controle heb over het licht in mijn foto’s. Op zo’n zonnige dag wil de zon nog wel eens de bloemen op de achtergrond verlichten, wat zou kunnen zorgen voor een lichte kleurzweem in het beeld als het beeld te licht wordt afgedrukt. Om dit te voorkomen zorg ik er altijd voor dat hetgeen wat zwart oogt in de foto ook echt zwart is als het wordt afgedrukt. Bij het verwerken van deze foto zorgde dit voor een erg komische outline van de tulp, namelijk langwerpige vorm met daarop twee punten, wat de illusie wekte van een hoofd met daarop twee duivelshoorntjes zoals je die ook wel bij de feestwinkel kunt kopen. Het eerste wat toen te binnen schoot was wat nu de titel is geworden van het werk, namelijk The Devil You Know.

Dit werk is beschikbaar in de volgende formaten:

Standaard: Oplage 18 stuks

 • 50 cm x 70 cm
  • Prijs: 495 Euro
  • Materiaal: HD-Metal
 • 60 cm x 90 cm
  • Prijs: 775 Euro
  • Materiaal: HD-Metal

Groot: Oplage 7 stuks

 • 90 cm x 120 cm
  • Prijs: 1595 Euro
  • Materiaal: HD-Metal
 • 100 cm x 150 cm
  • Prijs: 1950 Euro
  • Materiaal: HD-Metal

Bestel hier

Gelimiteerde oplage

Alle werken hebben een gelimiteerde oplage. Alle werken zijn voorzien van een echtheidscertificaat welke bij aanschaf van het werk wordt meegeleverd.

Alle standaard werken hebben een gelimiteerde oplage van 18 stuks per werk. De grote werken hebben een oplage van 7 stuks per werk.

Alle werken worden uiteraard voorzien van een uniek kenmerk, een handtekening en een echtheidscertificaat waarop de plaats van de handtekening en het unieke nummer worden aangegeven.

HD Metal

Alle werken van The Art of Tulips zijn geprint op Chromalux HD-Metal. De HD in de naam staat voor High Definition. Chromalux is marktleider op het gebied van materialen voor sublimatie-prints.

Het gebruikte materiaal bestaat uit een aluminium basis, de plaat, welke is voorzien van een speciale coating. Gebruikmakend van dye-sublimatie techniek wordt de afbeelding, onder hoge druk en bij een temperatuur van ongeveer 200 graden, overgebracht in het oppervlak van de plaat. De afbeelding wordt dus in de toplaag van de plaat aangebracht en er niet op gedrukt. Hierdoor is een print op HD-Metal zeer duurzaam, heeft het een hoge krasbestendigheid en is ook nog eens vochtwerend.

Het werk kan eenvoudig worden gereinigd met een droge microvezeldoek, een sopje en zelfs met glasreiniger. Doordat het materiaal vochtwerend is, kan het bijvoorbeeld ook buiten in een tuinkamer worden gebruikt.