The Butterfly

Soms heb je een moment waarop je iets ziet in een bloem, wat meer is dan de foto op zich en waarvoor je nog niet iets verder gaat om hetgeen wat jij ziet ook aan anderen te laten zien. Iets wat zo erg op iets totaal anders lijkt, dat het voor bijna iedereen hetzelfde beeld oproept. Dat gevoel had ik bij dit werk, The Butterfly. Het komt niet zo vaak voor dat een bloem opzij hangt, open gaat en ook nog op zo’n plek staat dat er niets anders in de weg staat wat het beeld zou kunnen verstoren. Bij deze tulp (Tulipa Rasta Parrot) was dat zowaar het geval. Bij het zien van de tulp kreeg ik direct het idee dat ik iets van een vleugel zou kunnen maken. Na een aantal foto’s had ik de belichting zodanig dat, toen ik op het scherm van mijn camera keek, ik direct zag wat het eindresultaat moest worden…. een vlinder! Ik had voor mijn gevoel een halve vlinder gefotografeerd en was enorm enthousiast. Zes maanden later had ik de rust en tijd om ook daadwerkelijk de vlinder te maken. Door het beeld wat ik had gefotografeerd te spiegelen, ontstond uiteindelijk The Butterfly zoals deze nu is. In alle werken die ik heb gemaakt is dit de enige waarbij ik gebruik heb gemaakt van spiegelen om een eindresultaat te bereiken. Maar wat een eindresultaat….schitterend al zeg ik het zelf. Een eyecatcher is het zeker.

Dit werk is beschikbaar in de volgende afmetingen:

Standaard:

 • 60 cm x 90 cm
  • Oplage: 18 stuks
  • Prijs: 775 Euro
  • Materiaal: HD-Metal

Groot:

 • 100 cm x 150 cm
  • Oplage: 7 stuks
  • Prijs: 1950 Euro
  • Materiaal: HD-Metal
  Bestel hier

  Gelimiteerde oplage

  Alle werken hebben een gelimiteerde oplage. Alle werken zijn voorzien van een echtheidscertificaat welke bij aanschaf van het werk wordt meegeleverd.

  Alle standaard werken hebben een gelimiteerde oplage van 18 stuks per werk. De grote werken hebben een oplage van 7 stuks per werk.

  Alle werken worden uiteraard voorzien van een uniek kenmerk, een handtekening en een echtheidscertificaat waarop de plaats van de handtekening en het unieke nummer worden aangegeven.

  HD Metal

  Alle werken van The Art of Tulips zijn geprint op Chromalux HD-Metal. De HD in de naam staat voor High Definition. Chromalux is marktleider op het gebied van materialen voor sublimatie-prints.

  Het gebruikte materiaal bestaat uit een aluminium basis, de plaat, welke is voorzien van een speciale coating. Gebruikmakend van dye-sublimatie techniek wordt de afbeelding, onder hoge druk en bij een temperatuur van ongeveer 200 graden, overgebracht in het oppervlak van de plaat. De afbeelding wordt dus in de toplaag van de plaat aangebracht en er niet op gedrukt. Hierdoor is een print op HD-Metal zeer duurzaam, heeft het een hoge krasbestendigheid en is ook nog eens vochtwerend.

  Het werk kan eenvoudig worden gereinigd met een droge microvezeldoek, een sopje en zelfs met glasreiniger. Doordat het materiaal vochtwerend is, kan het bijvoorbeeld ook buiten in een tuinkamer worden gebruikt.